Bahan-bahan boleh rujuk dalam setiap gambar :) Tambah garam Sedikit serbuk kunyit Ginger Garlic Paste Tambah Chili Paste 2 sudu. Jika tak suka pedas, boleh kurangkan. Kicap Cap Tamin Perap sekali dengan kicap 15 - 30 minit Bawang putih bawang merah Halia Cili kering Daun Kari Tumis kayu manis dan bunga lawang Tumis cili kering dan daun kari Masukkan bawang merah, bawang putih dan halia Masukkan tomato Masukkan ayam yang diperap. Simpan lebihan kicap dari perapan Gaul sehingga rata. Tutup kuali. Tunggu sehingga ayam separuh masak Masukkan lebihan perapan ayam tadi Kacau sehingga ayam masak sepenuhnya Sumber : Dapur MK
Mengumpulkan pelbagai resipi daripada laman-laman sosial untuk memudahkan pengguna mencari resepi yang diminati
Comments
Post a Comment